Anno 2020 is kurk terug van weg geweest!

Terug naar blog overzicht

Kurk is anno 2020 terug van weg geweest. Het stoffige karakter van kurk is er af en transformeert naar een hipper en moderner karakter. Ook sluit het gebruik van kurk geheel aan op het steeds bewuster omgaan met ons leefklimaat en de belasting van het milieu.

Kurk is namelijk 100% natuurlijk

Bij het oogsten van kurk wordt er geen enkele schade aan de natuur aangericht. Kurk wordt gemaakt uit de bast van kurkeik. Na het planten van deze kurkeik kan de boom na 25 jaar voor de eerste maal geoogst worden. Vervolgens kan er elke 9 jaar worden geoogst. Bij het verwijderen van de kurkschors wordt er geen enkele schade aangericht aan de kurkeik.

Kurk is een bewust keuze 

Naast dat kurk een bewustere keus omdat het milieuvriendelijker gewonnen wordt en ook nog eens recyclebaar is, is het ook uitermate geschikt voor het maken van yoga & meditatie producten. Doordat kurk waterafstotend, onderhoudsvriendelijk, stevig en antistatisch is geven de producten de ondersteuning, grip die je wilt bij de uitvoering van je yoga en/of meditatie sessies. En gaan ze nog eens extra lang mee.


AUTEURSRECHT – Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media.